«Кнопкодавство» за Шкарлета: Офіс генпрокурора відкрив справу

Читать на русском

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактом кнопкодавства під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти.
фото VLADIMIR BUGANKO

Офіс генерального прокурора відкрив кримінальне провадження за фактом кнопкодавства під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Про це повідомила нардеп від партії «Голос» Інна Совсун в Facebook в понеділок, 18 січня, яка й ініціювала звернення в ОГП.

Як депутати голосували за призначення Лещенка, Шкарлета і ВітренкаРада призначила міністрами Сергія Шкарлета і Романа Лещенка. Для призначення Юрія Вітренка не вистачило голосів.

Совсун оприлюднила відповіді правоохоронців на її звернення. У документах зокрема, значиться, що карта нардепа Григорія Суркіса від ОПЗЖ проголосувала «за», хоча самого Суркіса в залі не було.

Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження, передбачене статтею 364-2 Кримінального кодексу України. Розслідування доручили провести Державному бюро розслідувань.

«Це рішення - це ще не відновлення справедливості, але вже перший крок до цього. Голосів за призначення міністра освіти і науки у Верховній раді не було, тепер це повинні довести правоохоронні органи», - додала Совсун.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти, хоча профільний комітет з питань освіти не підтримав подання про його призначення.

Пізніше з'ясувалося, що під час голосування зафіксували факти «кнопкодавства» – надійшли голоси від деяких нардепів ОПЗЖ, яких не було в сесійній залі.

У грудні в Раді з'явився проєкт постанови про звільнення Шкарлета.

Відзначимо, ще у жовтні 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв забезпечити впровадження нового законодавства для боротьби з «кнопкодавством».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: