Подання щодо Шкарлета направлять до КСУ наступного тижня – нардеп

Читать на русском
У Раді зібрали 45 підписів для подачі подання до КСУ щодо скасування рішення ВР про призначення Сергія Шкарлета главою МОН. Його подадуть після 22 лютого.
kmu.gov.ua

У Раді зібрали 45 підписів, необхідних для подання подання до Конституційного суду щодо скасування рішення ВР про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти через можливе «кнопкодавство». Його подадуть наступного тижня.

Про це заявила заступник голови партії «Голос» Інна Совсун у середу, 17 лютого, в коментарі Інтерфакс-Україна.

Як депутати голосували за призначення Лещенка, Шкарлета і ВітренкаРада призначила міністрами Сергія Шкарлета і Романа Лещенка. Для призначення Юрія Вітренка не вистачило голосів.

За її словами, на сьогоднішній день вже зібрано 45 підписів народних депутатів. Серед підписантів, перш все, партія «Голос», «Європейська солідарність» і кілька депутатів-мажоритарників.

«Але 45 підписів - це достатньо, щоб подати звернення до Конституційного суду, тому в принципі у нас вже є достатня кількість підписів. У цьому зверненні ми закликаємо Конституційний суд скасувати постанову Верховної ради про призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки в зв'язку з порушенням закону, який вимагає особисте голосування депутатів», - повідомила вона.

Совсун уточнила, що звернення до КСУ депутати мають намір передати з 22 лютого.

Нагадаємо, 17 грудня Рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти, хоча профільний комітет з питань освіти не підтримав подання про його призначення.

Пізніше з'ясувалося, що під час голосування зафіксували факти «кнопкодавства» - надійшли голоси від деяких нардепів ОПЗЖ, яких не було в сесійній залі.

Офіс генпрокурора України за заявою партії «Голос» відкрив кримінальну справу про можливе «кнопкодавство» під час голосування за Шкарлета.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: