У Раді для боротьби з кнопкодавством встановили сенсорну кнопку

Читать на русском
Від завтра у парламенті запрацює система сенсорної кнопки. Про це розповів голова Верховної ради Дмитро Разумков.
Фото: УНІАН

Від завтра у парламенті запрацює система сенсорної кнопки.

Про це під час засідання Погоджувальної ради розповів голова Верховної ради Дмитро Разумков.

«На минулому тижні була завершена робота і проведено тестування щодо того, щоб ввести в дію систему сенсорної кнопки в залі Верховної ради. Вона працює, вона пройшла перевірку відповідною організацією. І з цього пленарного тижня ми вже зможемо використовувати її під час голосування і засідань Верховної ради», — сказав Разумков.

Він також розповів, що на цьому тижні у парламенті встановлять камери, які незабаром запрацюють.

Нагадаємо, в січні цього року набув чинності закон, згідно з яким за кнопкодавство нардепам загрожує штраф у розмірі 51-85 тисяч гривень. А 12 лютого офіс генпрокурора за дорученням глави відомства Ірини Венедиктової повідомив про підозру нардепу Владиславу Поляку за фактом неперсонального голосування.

Раніше офіс генпрокурора відмовив у відкритті кримінального провадження проти нардепа-кнопкодава з депутатської групи «Довіра» Андрія Іванчука. Причиною, за словами генпрокурора, стало порушення правил подачі заяви.

Пізніше нардеп від «Голосу» Інна Совсун повідомила, що за її заявою Офіс генпрокурора розпочав кримінальну справу за фактом «кнопкодавства» під час голосування за Шкарлета на пост міністра.

Також ми писали, що в парламенті розглядають новий варіант боротьби з «кнопкодавством». Депутати хочуть внести зміни до закону та усувати «кнопкодавів» від роботи на кілька тижнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: