Як депутати голосували за призначення Лещенка, Шкарлета і Вітренка

Читать на русском

Верховна рада сьогодні розглянула призначення в уряд. Роман Лещенко став міністром аграрної політики і продовольства, Сергій Шкарлет – міністром освіти і науки. Юрію Вітренку не пощастило: голосів для його призначення на посаду віцепрем'єра – міністра енергетики не вистачило. «Слово і діло» пропонує подивитися, як за ці кандидатури голосували фракції та групи.

За призначення Романа Лещенка проголосували 242 нардепи, 7 виступили «проти», 69 – утрималися, 45 – не голосували.

«Слуга народу» дала 193 голоси «за», 9 депутатів утрималися, 21 – не голосував, 23 – були відсутні. У групі «За майбутнє» «за» проголосували 20 депутатів, 4 – були відсутні. «Довіра» дала 15 голосів.

В «Опозиційній платформі – За життя» 6 членів фракції голосували «за», 6 – «проти», 5 – утрималися, 14 – не голосували і 13 – були відсутні. «Батьківщина» дала лише 2 голоси «за», 11 – утрималися, 2 – не голосували, 9 – були відсутні. Ще 6 голосів «за» було від позафракційних депутатів.

Більшість членів фракції «Європейська солідарність» утрималася під час голосування за Лещенка. У «Голосі» 17 депутатів теж утрималися, 3 – були відсутні.

За Сергія Шкарлета проголосували рівно 226 депутатів (мінімально необхідна кількість), 43 виступили «проти», 39 – утрималися, 35 – не голосували.

Від «слуг народу» був 171 голос «за», 2 – «проти», 17 – утрималися, 16 – не голосували і 40 – були відсутні. Голоси дала також майже половина «Опозиційної платформи», 13 депутатів не голосували і 11 – були відсутні.

Призначення Шкарлета підтримала половина групи «За майбутнє» і 16 депутатів «Довіри». Від позафракційних депутатів було 7 голосів «за».

Майже вся фракція «Європейська солідарність» була проти Шкарлета. У «Батьківщині» половина депутатів утрималася, половина – була відсутня. «Голос» також майже у повному складі виступив «проти».

Призначити до Кабінету міністрів Юрія Вітренка були готові тільки 186 народних депутатів, 19 виступили «проти», 88 – утрималися, 43 – не голосували.

У «Слузі народу» за постанову дали голоси 153 депутати, 2 виступили «проти», 25 – утрималися, 23 – не голосували, 43 – були відсутні.

Також голоси дали групи «За майбутнє» та «Довіра» – 18 депутатів «за» і 12 депутатів «за» відповідно. Від позафракційних було тільки 3 голоси «за», 5 – утрималися, 3 – не голосували, 6 – були відсутні.

В «Опозиційній платформі» 12 депутатів голосували проти Вітренка, 5 – утрималися, 15 – не голосували, 12 – були відсутні. «Європейська солідарність» практично всім складом утрималася, як і «Голос».

Від «Батьківщини» було 4 голоси «проти», 9 – утрималися, 11 – були відсутні.

Нагадаємо, вчора парламент звільнив Сергія Бессараба з посади міністра у справах ветеранів. Як голосували нардепи – на інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: