У Зеленського розповіли, чи плануються ще санкції щодо інших телеканалів

Читать на русском
В ОПУ повідомили, чи варто очікувати санкції проти телеканалів Прямий, 5-й і Наш слідом за блокуванням каналів Newsone, ZIK і 112 Україна.
фото РБК-Україна

В Офісі президента України повідомили, чи варто очікувати впровадження санкцій проти телеканалів «Прямий», 5-й, «НАШ» слідом за блокуванням каналів NewsОne, ZIK та «112 Україна».

Про це розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю «РБК-Україна», опублікованому в четвер, 18 лютого.

Інформаційна війна: які телеканали забороняли країни світуУ Молдові кілька років була заборона на російські новини, в країнах Балтії блокують Russia Today.

За його словами, в ОПУ поки не бачать потреби застосовувати санкції щодо каналів «Прямий», 5-й і «НАШ».

«Я поки що зовсім не бачу зв'язку між закритими каналами Медведчука і тими ж каналами «Прямий», 5-й, «НАШ» і т.д. Так, ідеологічно ці канали виглядають дуже дивно, особливо канали з пулу Порошенка», - заявив Подоляк.

Він висловив думку, що хоч ці канали не завжди відповідають ідеології держави, однак у них є своя аудиторія.

«На жаль, є аудиторія, яка це дивиться, завжди є ті, хто читає, що написано на паркані. Проте, не дивлячись на те, що це ідеологічно виглядає дивно, політично виглядає марно, з точки зору впливу на те, куди держава повинна рухатися і розвиватися, взагалі ніякого впливу не робить, - але це не історія каналів Медведчука, в будь-якому випадку», - зазначив радник глави ОПУ.

При цьому Подоляк нагадав, що санкції проти каналів Медведчука впровадили, в тому числі, через фінансування з боку ОРДЛО і РФ.

«Канали Медведчука - це історія фінансування з боку держави-агресора і незаконних військових утворень на непідконтрольній Україні території. Тобто, це пряма загроза національній безпеці. Канали пулу Порошенка - це швидше питання чисто естетичне, наскільки можна перебувати в ямі ненависті, а не на горі творення», - підсумував він.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

Телеканали припинили своє мовлення. У РНБО заявили, що скасувати блокування каналів неможливо. Пізніше стало відомо, що журналістів каналів Newsone, ZIK та «112» позбавили акредитації для роботи в Раді.

«Слово і діло» пропонує подивитися, як розвивалися події довкола каналів Медведчука останні кілька років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: