Санкції проти трьох телеканалів не підлягають скасуванню – Данілов

Читать на русском
Санкції проти каналів Медведчука 112 Україна, NewsOne і ZIK не підлягає скасуванню. Рішення в РНБО готувалося вісім місяців.
фото РБК-Україна

Рішення про блокування телеканалів «112 Україна», Newsone і ZIK готувалося вісім місяців працівниками спецслужб. Зараз скасувати його вже не можна.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов під час Київського безпекового форуму у п'ятницю, 5 лютого.

Санкції проти каналів Медведчука: захист інфопростору чи наступ на свободу словаУ своїй колонці політичний експерт Слово і діло Валентин Гладких робить спробу подолати пропагандистські штампи.

«Робота почалася ще влітку минулого року. Апарат РНБО уважно продивляється все, що відбувається в інформаційному просторі. Нам було ясно, що це не засоби масової інформації, що це суто пропагандистська машина РФ», - заявив він.

За словами Данілова, спецслужби прийшли до висновку, що телеканали несуть небезпеку для безпеки країни і «можуть перейти певну межу».

«Коли ми з кожним днем ​​отримували все більше і більше додаткової інформації, як це відбувається, хто це фінансує, яким чином відбуваються ті чи інші речі, які відбуваються на цих каналах, нам стало зрозуміло, що це дуже небезпечна для безпеки країни ситуація», - повідомив секретар РНБО.

Данілов підкреслив, що рішення про санкції приймалося тільки після збору вагомих доказів.

«Поки у нас не було в повній мірі зібраних матеріалів про діяльність цих особистостей на території РФ, поки ми не зібрали все це в єдиний пул, ми не могли ухвалити такого рішення, оскільки зазнали б небезпеку скасування цих рішень. Ці рішення скасувати буде вже неможливо ... Підкреслюю, те, що зібрали наші служби, те, що за нашим завданням відпрацьовували протягом восьми місяців, було реалізовано, коли матеріали були готові», - резюмував Данілов.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та «112 Україна», а також їх власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака (якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука).

Онлайн дискусія КБФ: Санкції проти російської пропагандиOpen Ukraine

«Слово і діло» пропонує подивитися, як розвивалися події навколо каналів Медведчука з 2018 року і до сьогодні.

Також ми дізналися думку юриста, чи протримаються санкції проти каналів Медведчука 5 років і чи було законним рішення РНБО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: