Карантин в Україні можуть послабити наприкінці квітня – Шмигаль

Читать на русском
Кабмін може послабити карантинні обмеження вже в квітні тільки в тому разі, якщо кількість хворих на коронавірус почне знижуватися. Карантин для пенсіонерів, школярів і студентів буде продовжений.

Карантинні обмеження в Україні можуть послабити, однак за умови, що динаміка зараження коронавірусом в країні почне знижуватися.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у зверненні до українців в п'ятницю, 3 квітня, у своєму Tеlegram-каналі.

За його словами, послаблення карантину в Україні можливе уже накінці місяця. Однак це станеться тільки за умови зниження рівня захворюваності на COVID-19.

«За нашими розрахунками, за три тижні ті, хто вже захворів на COVID-19, мають одужати. А запроваджені обмеження не дадуть хворобі поширюватися далі. За нашим планом, наприкінці квітня ми зможемо почати поступове ослаблення карантинних заходів», – повідомив Шмигаль.

Великдень під час карантину: чи залишаться українці вдомаВ Україні продовжили карантин до 24 квітня. Отже, одне з найважливіших релігійних свят року – Великдень, який випадає на 19 квітня, – пройде в умовах тотальних обмежень і застережень.

Він уточнив, що процес ослаблення карантину буде проходити в декілька етапів.

«Перше – на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту. Це дозволить нам вже з початку травня почати рестарт економіки, але це не буде означати послаблення інших карантинних заходів, оскільки за три тижні загроза поширення коронавірусу нікуди не зникне», – уточнив прем'єр.

За словами Шмыгаля, обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги будуть все одно діяти. Усі без винятку будуть зобов'язані носити маски у громадських місцях та дотримуватися карантинних заборон, зазначив він.

«Для людей похилого віку, школярів і студентів карантин буде продовжено», – уточнив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін затвердив список нових заборон на час карантину. Вони набудуть чинності з 6 квітня.

У МОЗ пояснили, для чого в Україні потрібен «масковий режим».

Станом на ранок 3 квітня в Україні було підтверджено 942 випадки коронавірусу. З них 23 летальних.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: