Пенсії і соцдопомогу перепризначать автоматично на час карантину

Читать на русском
В Україні на період карантину через пандемію коронавірусу пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично.

В Україні на період карантину через пандемію коронавірусу пенсії та державні соціальні допомоги будуть перепризначені автоматично.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Держпідтримка під час карантину: пенсії, податкові пільги, комуналка, орендаСубсидії не скасують, пеню за прострочену оплату комуналки не нарахують, перевірку бізнесу призупинять, доплати медикам збільшать.

Зокрема, законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» було врегульовано питання продовження виплати на період карантину всіх пенсій і допомог людям, у яких на цей час припадає перекомісія МСЕК та ЛКК про встановлення інвалідності та перепризначення (продовження) пенсій та допомог на новий період, без заяв та без будь-яких документів.

«Після закінчення терміну дії карантину або обмежувальних заходів орган соціального захисту населення або управління Пенсійного фонду здійснить перерахунок розміру виплаченої державної соціальної допомоги або пенсії на підставі поданої особою заяви (результатів переогляду медико-соціальної експертизи) та необхідних документів», – вказано в повідомленні.

Напомним, Верховная рада приняла ряд законопроектов о временном облегчении налоговой и другой нагрузки на бизнес, правительство пообещало доплаты пенсионерам с маленькими пенсиями и индексацию, а также гарантировало выплату субсидий, отмену пени и штрафов по многим выплатам на время карантина. «Слово и дело» предлагает посмотреть, как государство пытается облегчить жизнь украинцам во время карантина.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: