Карантин у школах: пояснили, як подати документи в перший клас

Читать на русском
Школи в період карантину через коронавірус зможуть приймати документи для зарахування в перший клас в режимі онлайн або переносити терміни їх прийому.

Школи в період карантину через коронавірус зможуть приймати документи для зарахування в перший клас в режимі онлайн або переносити терміни їх прийому.

Відповідне роз'яснення оприлюднено на сайті Міністерства освіти і науки.

ЗНО і карантин: нові дати проведення оцінювання, вступної кампанії та початку навчального рокуЧерез запровадження карантину в Україні ЗНО довелося перенести. МОН розробило два сценарії на випадок, якщо карантин буде продовжено.

«Закон, прийнятий для запобігання епідемії COVID-19, дозволяє змінювати режим роботи установ на період карантину - це стосується і навчальних закладів. Тобто, прийом документів для зарахування може бути організований гнучко, в тому числі - онлайн. Зокрема, це стосується і зарахування в перші класи», - сказала в. о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Повідомляється, що терміни прийому документів для зарахування до закладу визначають органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади. При цьому термін прийому заяв не може бути менше місяця.

Як відомо, незважаючи на карантин через коронавірус, ЗНО та вступна кампанія мають відбутись і для цього Міністерство освіти і науки розробило два можливих сценарії.

«Слово і діло» зібрало інформацію про терміни проведення пробного ЗНО, а також ЗНО, враховуючи обидва сценарії тривалості карантину, та подивилось, коли прогнозується початок вступної кампанії та новий навчальний рік.

Нагадаємо, у Києві перенесли прийом документів до перших класів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: