Зеленський закликав святкувати Великдень вдома

Читать на русском
Великдень вдома. Зеленський провів зустріч з очільниками церков щодо безпеки святкування Великодня за умов поширення коронавірусу.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із очільниками церков щодо безпеки святкування Великодня за умов поширення коронавірусу.

Як повідомили в Офісі президента, держава планує найближчим часом представити проєкт «Великдень вдома».

«Великдень зазвичай збирає у церкві багато людей. Серед них і ті, хто приїхав з-за кордону. Тому зараз ми готуємо і вже скоро презентуємо проєкт «Великдень вдома», який допоможе відсвяткувати це велике свято вдома, не збираючись натовпами в церквах», – повідомив президент.

Також глава держави зазначив, що якщо якийсь обряд вимагає присутності людей, то треба обмежувати їх кількість. Відзначається, що розглядається можливість розміщення біля храмів та церков патрулів.

Зеленський заявив, що існує домовленість про можливий вступ церковних представників до обласних штабів, які займаються запобіганням поширення коронавірусу.

Нагадаємо, цьогоріч Великдень припадає на 19 квітня.

Раніше Кабінет міністрів оголосив режим надзвичайної ситуації по всій країні до 24 квітня. Також ще на місяць подовжено карантин через спалахи коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: