Ляшко пояснив, для чого потрібен «масковий режим»

Читать на русском
Носити медичну маску в Україні необхідно всім, оскільки навіть за відсутності симптомів людина може бути заражена коронавірусом і передавати його тим, хто оточує.

На сьогоднішній день в Україні МОЗ розглядає кожну людину як потенційно інфіковану. У такому разі маска допоможе зменшити можливу передачу вірусу.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу в четвер, 2 квітня. Він нагадав, що медична маска не захищає людину від коронавірусу, проте вона зменшує можливість передачі захворювання іншим людям.

В Україні 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 – МОЗВ Україні за добу в 135 людей підтвердили коронавірус. Загалом в Україні 804 лабораторно підтверджених випадків COVID-19.

«Так, ми розуміємо, що маска не захищає людину. Це не засіб індивідуального захисту. Водночас ми рекомендуємо і наполягаємо, без маски не заходити в магазини, аптеки та інші місця. Чому? Тому що ми всіх розглядаємо як потенційно інфікованих. Коли є маска на обличчі, тоді виділення біологічного матеріалу, який може містити збудник, зменшується і не сягає півтора метри, може виділятися не більш ніж на 10-15 см», – зазначив Ляшко.

За його словами, людина без симптомів захворювання вже може бути переносником COVID-19.

«Якщо не будуть дотримані інші вимоги соціальної ізоляції, маска на обличчі людини, яка ще, можливо, без симптомів, але вже може бути інфікованою і виділяти збудник вірусу, значно знижує ризик інфікувати інших. Саме з цією метою ми рекомендуємо носити маску», – додав він.

У МОЗ також попередили, що якщо людина з коронавірусом носить маску з клапаном видиху (респіратор), то вона зможе заразити вірусом інших через потік повітря, який виходить з клапану.

Нагадаємо, 1 квітня на селекторній нараді в Офісі президента допустили запровадження «маскового режиму» в усій країні з 6 до 24 квітня.

У МОЗ заявили, що в Україні готують нові обмеження через COVID-19.

Кабмін 1 квітня опублікував список нових заборон у період карантину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: