ЗМІ повідомили про бажання Джуліані представляти Трампа на суді щодо імпічменту

Читать на русском
Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані розраховує представляти американського лідера на судовому процесі з питання його імпічменту в сенаті конгресу США.

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані розраховує представляти американського лідера на судовому процесі з питання його імпічменту в сенаті конгресу США.

Про це 14 січня повідомив телеканал CNN з посиланням на два джерела.

За даними телеканалу, останнім часом Джуліані тиснув на Трампа, для того щоб він включив його в команду юристів, які будуть захищати інтереси глави держави в сенаті. Джерела стверджують, що адвокат пояснює своє бажання тим, що він досконально знає суть справи.

При цьому в CNN підкреслюють, що Джуліані навряд чи буде включений в команду юристів, так як він є однією з ключових фігур в скандалі, який привів до процедури імпічменту. У Білому домі ніяк не прокоментували цю інформацію.

Восени в США Демократична партія в палаті представників запустила процес збору доказів для оголошення імпічменту Трампу. Демократи звинувачують президента в тиску на Україну з метою дискредитації його потенційного суперника на президентських виборах 2020 роки від демократичного крила Джо Байдена.

18 грудня палата представників конгресу США (нижня палата парламенту) затвердила обидві статті звинувачення проти Трампа в рамках процедури імпічменту: перешкоджання роботі конгресу та зловживання владою. Тепер обвинувальний висновок переходить в сенат (верхня палата парламенту), який контролюють республіканці.

У свою чергу, Трамп вказав, що демократи порушують американську конституцію, затягуючи передачу обвинувального висновку в рамках процедури імпічменту в сенат. Також він неодноразово критикував слухання у своїй імпічменту, називаючи їх дурними і порівнюючи цей процес з шахрайством.

В рамках імпічменту демократи в конгресі США можуть пред'явити Трампу нові звинувачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: