Демократи допустили нові звинувачення Трампу в рамках імпічменту

Читать на русском
В рамках імпічменту демократи в конгресі США можуть пред'явити американському президенту Дональду Трампу нові звинувачення.

В рамках імпічменту демократи в Конгресі США можуть висунути американському президенту Дональду Трампу нові звинувачення.

Про це повідомляє ТАСС у вівторок, 24 грудня, з посиланням на документ юридичного комітету палати представників.

Відзначається, що демократи сподіваються, що під час свідчень ексюрисконсульта Білого дому Дональда Макгалі спливуть нові факти ймовірних зловживань Трампа.

«Якщо в результаті показань Макгалі з'являться нові свідоцтва, які підтверджують висновок комітету про те, що президент Трамп вчинив дії, які підпадають під імпічмент, якщо необхідно, буде рекомендувати нові статті імпічменту», - йдеться в повідомленні.

Восени в США був запущений процес збору доказів для оголошення імпічменту Трампу. Демократи звинувачують президента в тиску на Україну з метою дискредитації його потенційного суперника на президентських виборах 2020 року від демократичного крила Джо Байдена й перешкоджання конгресу в розслідуванні.

18 грудня палата представників США (нижня палата парламенту) затвердила обидві статті звинувачення проти Трампа в рамках процедури імпічменту. Тепер обвинувальний висновок переходить до Сенату (верхня палата парламенту), який контролюють республіканці. Там процедура перетвориться в судовий процес. Керувати нею буде голова Верховного суду США. Сенатори на такому процесі виконують функції присяжних, а нижня палата законодавчого органу США фактично виступає стороною обвинувачення.

Трамп неодноразово критикував слухання щодо імпічменту, називаючи їх дурними і порівнюючи цей процес з шахрайством, а також «незаконною, партійною спробою державного перевороту». Він висловив надію на чесний розгляд у Сенаті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: