Озвучена дата голосування щодо імпічменту Трампа

Читать на русском
Палата представників Конгресу США наступного тижня проведе голосування з питання про імпічмент президента Дональда Трампа, заявила її спікер Ненсі Пелосі.

Палата представників Конгресу США наступного тижня проведе голосування з питання про імпічмент президента Дональда Трампа, заявила її спікер Ненсі Пелосі.

Про це пише Радіо Свобода в четвер, 12 грудня.

У четвер статті імпічменту обговорює юридичний комітет Палати представників. Очікується, що більшість його членів підтримають обидва звинувачення проти президента - у зловживанні повноваженнями і в перешкоджанні розслідуванню Конгресу. Демократи - прихильники імпічменту - в комітеті у більшості.

У демократів більшість й у всій Палаті представників. Очікується, що імпічмент Трампу буде винесено. Незрозуміло, чи підтримає його хто-небудь із республіканців. Поки що всі законодавці від цієї партії висловлюються на захист Трампа. На засіданні юридичного комітету вони намагаються відстрочити остаточне голосування.

Статті імпічменту були сформульовані раніше цього тижня.

Звинувачення у зловживанні повноваженнями ґрунтується на тому, що влітку цього року адміністрація Трампа заморозила військову допомогу Україні й одночасно із цим, як стверджується, Трамп і його наближені намагалися переконати владу України розслідувати діяльність політичного противника президента США, демократа Джо Байдена.

Друге обвинувачення пов'язане з відмовою адміністрації Трампа співпрацювати з Конгресом під час розслідування про можливість імпічменту.

Республіканці і сам Трамп стверджують, що президент не порушив закон. Вони кажуть, що метою дій Трампа було спонукати Україну боротися з корупцією. Трамп посилається на слова президента України Володимира Зеленського, який говорив, що США не тиснули на нього.

Після голосування в Палаті представників звинувачення на адресу Трампа, в разі їх підтвердження, будуть відправлені в Сенат. Для звільнення Трампа з посади необхідні голоси двох третин сенаторів. Це вважається малоймовірним - більшість у Сенаті в республіканців.

Лідер сенатської більшості Мітч Макконнел заявив, що питання про імпічмент буде розглянуто верхньою палатою Конгресу в січні.

Нагадаємо, Трамп назвав звинувачення проти нього «сміхотворними».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: