Білий дім відмовився брати участь у публічних слуханнях щодо імпічменту Трампа

Читать на русском
У Білому домі заявили, що не мають наміру брати участь у публічних слуханнях у справі про імпічмент Дональда Трампа, які заплановані на наступний тиждень в Палаті представників.

У Білому домі заявили, що не мають наміру брати участь у публічних слуханнях у справі про імпічмент Дональда Трампа, які заплановані на наступний тиждень в Палаті представників.

Юрист Білого дому Пет Чиполлоне направив листа голові юридичного комітету Палати представників Джеррольд Надлера, в якому назвав розслідування відносно Трампа «абсолютно безпідставним», повідомляє Reuters.

За його словами, на слуханнях в юридичному комітеті не був представлений «навіть обривок доказу».

«Ми не бачимо причин для участі, тому що процес несправедливий. Нам не дали справедливої можливості брати участь. Спікер вже оголосила заздалегідь визначений результат, і вони не дадуть нам можливість викликати будь-яких свідків», — сказав високопоставлений представник Білого дому на умовах анонімності.

Раніше спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі попросила юридичний комітет приступити до підготовки звинувачень щодо президента США Дональда Трампа.

Під час слухань юридичного комітету Палати представників троє з чотирьох експертів з конституційного права заявили, що в діях Дональда Трампа було достатньо підстав для його імпічменту.

3 грудня комітет з розвідки Палати представників США оприлюднив доповідь, підготовлений за підсумками слухань в рамках розслідування імпічменту.

У ньому вказується, що Трамп «поставив свої особисті і політичні інтереси» вище за інтереси американського народу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: