Палата представників проголосувала за імпічмент Трампа

Читать на русском
Нижня палата американського парламенту - Палата представників проголосувала за статті імпічменту президенту США Дональду Трампу. Він увійде в історію США як третій президент, якому оголосили імпічмент.

Нижня палата американського парламенту, Палата представників, після понад 11 годин обговорень проголосувала за статті імпічменту президенту Сполучених Штатів Америки Дональду Трампу.

Засідання транслювалося на сайті Палати представників.

США за рік до виборів: українське питання та імпічмент ТрампуВже наприкінці грудня слід очікувати, що процедуру імпічменту президента США передадуть на розгляд до Сенату. Якими будуть наслідки та чого очікувати Україні – в матеріалі політолога Олександра Радчука.

Конгресмени голосували окремо за кожну із двох статтей імпічменту. Звинувачення у «зловживанні владою«» підтримали 230 конгресменів при необхідних 218, проти висловилося 197 (зокрема два демократи). Крім того, Тульсі Ґабард, яка претендує бути обраною кандидатом у президенти від Демократичної партії, проголосувала «присутній» — це фактично означає, що конгресмен утримався під час голосування.

За визнання Трампа винним у «перешкоджанні роботі Конгресу» висловилося 229 конгресменів, тоді як 198 (у тому числі три демократи) це не підтримали. Ґабард вдруге «утрималась».

Пізніше вона пояснила, що вважає Трампа винним у зловживаннях, але не може підтримати думку прихильників імпічменту, що його провал призведе країну до диктаторства.

Тепер справа перейде до Сенату, який проведе судовий розгляд, щоб вирішити, чи потрібно усунути Трампа з посади. Більшість у Сенаті мають республіканці.

Як відомо, у США розгорівся скандал після того, як анонімний інформатор заявив про тиск Трампа на українського президента Володимира Зеленського з метою схилити владу до розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: