Байден відмовився давати свідчення щодо імпічменту Трампа

Читать на русском
За його словами, він не підкориться повістці Сенату в рамках процедури імпічменту Трампа, якщо йому буде направлений відповідний запит.

Колишній віце-президент США Джо Байден відмовився давати свідчення в Сенаті у справі про імпічмент президента Дональда Трампа.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті The Des Moines Register.

За його словами, він не підкориться повістці Сенату в рамках процедури імпічменту Трампа, якщо йому буде направлений відповідний запит. Він також припустив, що в противному випадку увага громадськості у скандальному процесі переключилася на нього.

«Причина, по якій я не буду робити це, полягає в тому, що все побудовано на підході до дій Трампа, до того, чим він займався все своє життя. Він завжди намагався переключити увагу зі своєї персони», - заявив демократ.

Він також висловив сумнів, що Сенат взагалі направить йому повістку.

6 питань про (не)реальний імпічмент реальному ТрампуНевже одна телефонна розмова варта імпічменту президента наймогутнішої країни світу? Шість питань про імпічмент Дональда Трампа.

Додамо, в рамках імпічменту демократи в Конгресі США можуть висунути американському президенту Дональду Трампу нові звинувачення.

Нагадаємо, 16 грудня, юридичний комітет Палати представників опублікував повний звіт про імпічмент, в якому викладаються причини висунення звинувачень проти президента Дональда Трампа.

Як відомо, у США розгорівся скандал після того, як анонімний інформатор заявив про тиск Трампа на українського президента Володимира Зеленського з метою схилити владу до розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

Детальніше про імпічмент Трампа - за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: