Білий дім прокоментував рішення Конгресу про імпічмент Трампа

Читать на русском
Білий дім назвав імпічмент Дональду Трампу одним з найганебніших політичних епізодів в історії країни.

Білий дім назвав оголошення імпічменту Дональду Трампу Палатою представників «одним з найганебніших політичних епізодів в історії країни».

У заяві прессекретаря Білого дому сказано, що демократи висунули незаконні статті щодо імпічменту президента не надавши жодних доказів неправомірних дій.

Імпічмент дедалі ближчий: чим закінчиться Українагейт для ТрампаІмпічмент Трампу дедалі ближче. Владислав Фарапонов змоделював можливі наслідки подій, спираючись на факти, які є непомітними і незрозумілими для тих, хто спостерігає за історією з України.

«Сьогоднішній день знаменує собою кульмінацію в Палаті представників одного з найганебніших політичних епізодів в історії нашої країни. Не отримавши жодного республіканського голосу і не надавши ніяких доказів неправомірних дій, демократи висунули незаконні статті щодо імпічменту президенту через Палату представників. Демократи вирішили діяти на цій партизанської основі, незважаючи на те, що президент не зробив абсолютно нічого поганого. Дійсно, тижні слухань довели, що він не зробив нічого поганого», - йдеться в заяві.

Білий дім назвав імпічмент «обманом», в якому Трампові відмовлено у «фундаментальній справедливості та належній правовій процедурі».

Як наголошується в заяві, Трамп переконаний, що він буде повністю виправданий в Сенаті в рамках процедури імпічменту.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США проголосувала за обидві статті обвинувачення проти президента США Дональда Трампа в рамках процедури імпічменту. Трампа звинуватили в зловживанні владою і перешкоджанні роботи Конгресу США в розслідуванні цієї справи.

Як відомо, у США розгорівся скандал після того, як анонімний інформатор заявив про тиск Трампа на українського президента Володимира Зеленського з метою схилити владу до розслідування щодо Хантера Байдена, сина колишнього віце-президента Джо Байдена, в обмін на фінансову і військову допомогу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: