Трамп дасть мінфіну право запровадити «суттєві санкції» проти Туреччини

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп надасть американському мінфіну повноваження на запровадження суттєвих санкцій щодо Туреччини через її військову операцію на півночі Сирії.

Президент США Дональд Трамп надасть американському мінфіну повноваження на запровадження суттєвих санкцій щодо Туреччини через її військову операцію на півночі Сирії.

Про це в п'ятницю, 11 жовтня, розповів глава міністерства Стівен Мнучін.

«Я щойно зустрічався з президентом Трампом, і він авторизував і підпише новий указ, який дає мінфіну США в консультаціях з ним (президентом. - Ред.) і держсекретарем (Майком. - Ред.) Помпео право на запровадження дуже серйозних санкцій, які можуть бути спрямовані на будь-яку фізособу, пов'язану з урядом Туреччини. Це будуть і первинні, і вторинні санкції», - наводить його слова РІА «Новости».

При цьому глава відомства уточнив, що в даний момент санкції не запроваджуються, однак право на це у мінфіну буде. За словами Мнучіна, Трамп стурбований військовою операцією Туреччини в Сирії, яка може бути спрямована на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру.

Раніше 11 жовтня міністр оборони США Марк Еспер заявив, що військова операція Туреччини на півночі Сирії призведе до подальшої дестабілізації ситуації на Близькому Сході. Крім того, американський міністр назвав дії президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана «імпульсивними» і заявив, що США «не кидають курдських партнерів в Сирії».

9 жовтня Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії. Її основними цілями заявлені очищення прикордонної з Туреччиною сирійської території від сил самооборони сирійських курдів, створення там зони безпеки і розміщення сирійських біженців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: