Росія заявила про закінчення війни у Сирії

Читать на русском
Очільник Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про закінчення війни у Сирії.
Фото - AFP.

Очільник Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про закінчення війни у Сирії.

«Війна у Сирії, дійсно, закінчилася. Країна поступово повертається до нормального, мирного життя», — сказав Лавров в інтерв'ю російській газеті Труд.

Сирія: чи скоро завершиться війна й що має статися?Після ракетного удару коаліції найближчим часом РФ планує почати постачання безкоштовних ракетних комплексів до Сирії.

Очільник російського МЗС зазначив, що в країні зберігаються «осередки напруженості». Це стосується не підконтрольних сирійському уряду територій — в провінції Ідліб і в районі східного берега річки Євфрат.

Лавров вважає, що першочергові завдання в Сирії зараз — це надання гуманітарної допомоги та підтримка політичного процесу з врегулювання кризи в країні.

Нагадаємо, збройний та політичний конфлікт в Сирії розпочався 15 березня 2011 року з демонстрацій, які були частиною Арабської весни. Після цього він переріс у повстання та громадянську війну в 2012 році. Протестувальники вимагали відставки Президента Башара аль-Асада та завершення майже 50-річного однопартійного правління баасистів.

Згідно з даними ООН, під час громадянської війни загинули понад 70 тис. сирійців. Кількість біженців - понад 1 млн осіб.

У квітні цього року опозиційний Башару Асаду альянс «Сирійські демократичні сили» провів урочистий парад у відбитому в терористів ІДІЛ Багузі.

Після цієї перемоги було оголошено, що ІДІЛ зазнав остаточної поразки, втративши захоплені території в Сирії та Іраку.

Частина джихадистів ховається в Сирійській пустелі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: