Американські сенатори запропонували запровадити санкції проти Туреччини

Читать на русском
Американські сенатори Кріс Ван Холі (демократ від штату Меріленд) і Ліндсі Грум (республіканець від штату Південна Кароліна) пропонують запровадити санкції щодо американських активів президента Туреччини Тайіпа Ердогана.

Американські сенатори Кріс Ван Холі (демократ від штату Меріленд) і Ліндсі Грум (республіканець від штату Південна Кароліна) пропонують запровадити санкції щодо американських активів президента Туреччини Тайіпа Ердогана, а також активів віце-президента країни, глави Міністерства оборони, зовнішньополітичного відомства, Мінфіну, Мінторгу та Міністерства енергетики у зв'язку з розпочатою Анкарою операцією на північному сході Сирії.

Основні положення відповідного законопроекту Ван холі опублікував в середу у себе в Twitter.

Крім цього пропонується ввести візові обмеження для турецького керівництва, а також санкції щодо Туреччини в зв'язку з купівлею російських С-400.

9 жовтня Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії на схід від річки Євфрат. Вона отримала назву «Джерело світу». Основними цілями військової операції, яку Анкара планує ще з весни, заявлені очищення прикордонній з Туреччиною сирійської території від сил самооборони сирійських курдів, створення там зони безпеки і розміщення знаходяться в Туреччині сирійських біженців.

Раніше 5 жовтня лідер Туреччини оголосив про готовність почати військову операцію, а 7 жовтня турецька авіація завдала удару по штабу сирійських курдських формувань. На наступний день Ердоган звинуватив США в бажанні створити зону безпеки не в інтересах Анкари.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: