У Раду за перший тиждень роботи внесли більше законопроектів, ніж зазвичай за місяць

Читать на русском

У нової влади — президента, Кабінету міністрів і народних депутатів – стільки ідей щодо реформ в Україні, що парламент буквально засипали законопроектами. У перший тиждень роботи Верховної ради дев'ятого скликання було зареєстровано 387 ініціатив. Для порівняння: за січень в Раду внесли 62 законопроекти, за лютий – 115, за березень – 99, за квітень – 78, за травень – 73, за червень – 43. «Слово і Діло» подивилося, хто головні законотворці тижня.

Президент Володимир Зеленський за тиждень подав 22 законопроекти, його можна зрозуміти, адже попередній парламент його ініціативи розглядати відмовлявся. Серед запропонованого багато змін в Конституцію (цю тему ми детально обговорили з експертом) і законопроект про імпічмент.

Кабінет міністрів з 29 серпня по 5 вересня подав 23 законопроекти. Серед них: законопроект про повну загальну середню освіту, про концесії, Установу бізнес-омбудсмена і зміни до Митного кодексу.

Решта 342 законопроекти – авторства народних депутатів. Найбільш плодовитим виявився позафракційний Дмитро Шпенов – 63 ініціативи за тиждень.

Фракція «Слуги народу» подала 78 законопроектів, найактивніше працювали Олена Шуляк і Павло Фролов. Трохи менше, 77 законопроектів, подала «Батьківщина», Михайло Цимбалюк та Андрій Пузійчук брали участь у створенні 39 ініціатив.

«Європейська солідарність» подала 70 законопроектів, найактивніше працювала Іванна Климпуш-Цинцадзе. На рахунку депутатської групи «За майбутнє» – 17 ініціатив. Фракція «Голосу» в цю «законотворчу гонку» не вступала, за тиждень від них тільки два проекти законів.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як народні депутати голосували за скасування недоторканності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: