Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у січні

Читать на русском

До Верховної Ради в січні внесли 62 законодавчі ініціативи. Порівняно з груднем минулого місяця активізувався президент України Петро Порошенко, на його рахунку шість законопроектів, Кабінет міністрів вніс дев'ять, а народні депутати трохи розслабилися – 47.

Більшість ініційованих президентом законопроектів стосуються ратифікацій договорів з Аргентиною, ще один – про приєднання України до Європейського фонду підтримки спільного виробництва та розповсюдження художніх кінематографічних та аудіовізуальних творів, один – про внесення змін до деяких законів щодо особливостей процедури державних закупівель під час дії правового режиму воєнного стану.

На рахунку фракції «Блоку Петра Порошенка» 23 законопроекти за січень. Найактивніше працював Леонід Козаченко, причетний до розробки п'яти документів. Трохи менше ініціатив напрацював «Народний фронт» – 19. Лідер фракції Максим Бурбак став лідером і в законотворчій діяльності, взявши участь у створенні чотирьох документів.

«Самопоміч» та Радикальна партія подали 12 і 11 законопроектів відповідно. Активну участь у напрацюванні законодавчих ініціатив брали Олександр Опанасенко, Роман Семенуха, Сергій Кіраль, Олег Ляшко та Віктор Галасюк.

На рахунку «Опозиційного блоку» 10 законопроектів, «Батьківщини» – вісім, «Волі народу» – сім, «Відродження» – шість. Із позафракційних народних депутатів більше за всіх над законодавчими ініціативами працювали Ірина Геращенко та Ганна Гопко.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, за що парламентські фракції та групи готові голосувати 5-8 лютого.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: