Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у лютому

Читать на русском

До Верховної ради минулого місяця внесли 115 законодавчих ініціатив. Президенти України Петро Порошенко минулого місяця став автором трьох законопроектів, ще сім – на рахунку Кабінету міністрів, 105 – авторства народних депутатів.

Глава держави запропонував Раді схвалити допуск збройних сил інших держав на територію України для участі в багатонаціональних навчаннях, а також ратифікувати конвенцію з оподаткування. Ці ініціативи вже були схвалені. Буквально днями Порошенко вніс законопроект «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо відповідальності за незаконне збагачення».

З парламентських фракцій традиційно найбільше законопроектів зареєструвала фракція «Блоку Петра Порошенка» – 55 законопроектів. Найактивніше працювала Світлана Заліщук, яка причетна до розробки 9 ініціатив. «Народний фронт» напрацював 43 законопроекти, лідер у цьому напрямку Геннадій Кривошея.

«Опозиційний блок» і Радикальна партія подали 27 і 26 законопроектів відповідно, найактивнішими були Олександр Вілкул та Артем Вітко. На рахунку «Самопомочі» – 23 законопроекти, «Батьківщини» – 20, «Волі народу» – 14, «Відродження» – 9.

Із позафракційних депутатів найбільше законотворчою діяльністю займалася Наталія Веселова, яка брала участь у розробці 12 ініціатив.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чим Верховна рада займалася з 26 лютого до 1 березня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: