Зеленський вніс до Ради закон про відповідальність за незаконне видобування бурштину

Читать на русском
Зеленський зареєстрував у Верховній раді законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконне видобування бурштину.

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній раді законопроект №2059 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за незаконне видобування бурштину або переміщення його через митний кордон України».

Документ є на сайті ВР.

Зеленський узявся за боротьбу з нелегальним видобутком бурштину: що раніше обіцяли політикиВолодимир Зеленський взявся за боротьбу з нелегальним видобутком бурштину. Хоче звільнення причетних силовиків і обіцяє всім винним кримінальну відповідальність.

Пропонується передбачити, що реалізація, придбання, зберігання, передача, пересилання, перевезення, переробка незаконно видобутого бурштину караються штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч таких мінімумів (від 51 тисячі гривень до 170 тисяч гривень) або обмеженням волі на строк від трьох до шести років, або позбавленням волі на той самий строк.

Такі ж дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб або повторно, або у значних розмірах, на територіях чи об'єктах природно-заповідного фонду, караються позбавленням волі на строк від чотирьох до семи років.

Нагадаємо, в понеділок, 2 вересня, президент провів розширену нараду з керівництвом Кабміну, Верховної ради і правоохоронних органів, поставивши їм масу завдань з конкретними термінами виконання. Серед цих завдань і прийняття законопроекту про відповідальність за незаконний видобуток бурштину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: