Законотворча діяльність Ради: хто підготував більше за всіх ініціатив у травні

Читать на русском

До Верховної ради з 1 до 31 травня подали 73 законопроекти. Автори більшості з них (58) – народні депутати, Кабінет міністрів вніс 10 законопроектів, ще 5 – президент України. «Слово і Діло» проаналізувало, хто найбільш активно займався законотворчою діяльністю в травні (як завжди відзначимо, що кількість не означає якість, серед поданих ініціатив багато законодавчого «спаму»).

Один законопроект у травні вносив ще Петро Порошенко – «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання капеланської діяльності в Збройних силах України та інших утворених відповідно до законів України військових формуваннях», його відхилили й зняли з розгляду.

Два законопроекти, які вніс Володимир Зеленський, – «Про внесення змін до закону України «Про державні закупівлі» щодо здійснення закупівель під час виборчого процесу» та «Про внесення змін до деяких законів України в зв'язку зі зміною виборчої системи для виборів народних депутатів України» – Верховна рада навіть не включила до порядку денного. Крім цього, глава держави подав законопроект про імпічмент і «Про внесення змін до закону України «Про вибори народних депутатів України» щодо забезпечення виборчих прав військовослужбовців».

Як завжди, до розробки найбільшої кількості законопроектів причетна фракція «Блоку Петра Порошенка» – 25 документів. Найактивніше працювала депутат Оксана Білозір. «Народний фронт» брав участь у створенні 16 законопроектів, тут однаково активно працювали Геннадій Кривошея, Віктор Романюк, Вікторія Сюмар та Микола Княжицький.

На рахунку «Опозиційного блоку» та Радикальної партії по 11 проектів законів, «Самопомочі» – 9, «Відродження» та «Батьківщини» – по 8, «Волі народу» – 7. Із позафракційних нардепів над законопроектами найактивніше працювали Сергій Каплін, Валентин Дідич та Віктор Кривенко.

Нагадаємо, Володимир Зеленський наполягає на позачерговому розгляді свого закону про імпічмент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: