Рада зняла депутатську недоторканність: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до Конституції України щодо недоторканності народних депутатів. Документ передбачає скасування недоторканності вже з 1 січня 2020 року. «Слово і Діло» подивилося, як розподілилися голоси в сесійній залі.

Зміни до Конституції підтримали 373 нардепи, троє утрималися (Ахтем Чийгоз, Микола Княжицький та Руслан Князевич), 28 — не голосували.

Фракція «Слуги народу» дала максимальну кількість голосів «За»: 252. Законопроект підтримали майже всі 33 позафракційні депутати (тільки Андрій Деркач був відсутній).

«Європейська солідарність» дала 24 голоси «За». Троє із тих, хто утримався, були з цієї фракції. «Батьківщина» підтримала зміни до Конституції 23 голосами (не було тільки Юлії Тимошенко). Група «За майбутнє» дала 22 голоси «За», фракція «Голос» – 19 «За» (була відсутня тільки Юлія Клименко).

Єдина фракція, яка не брала участі в голосуванні, це «Опозиційна платформа – За життя». З 44 членів фракції 27 – не голосували, 17 — були відсутні. Відзначимо, що ОПЗЖ ще за підсумками голосування законопроекту в першому читанні провалила свою передвиборчу обіцянку.

Нагадаємо, раніше експерт із конституційного права розповів, чому парламент дев'ятого скликання не міг голосувати за законопроект Петра Порошенка про скасування недоторканності.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: