Законотворча діяльність Верховної ради: хто підготував найбільше законопроектів у березні

Читать на русском

У березні до Верховної ради внесли 99 законодавчих ініціатив, що набагато менше, ніж у лютому. Жодного законопроекту не подав президенти України, Кабінет міністрів був напрочуд активним і зареєстрував 15 ініціатив, а ще 84 – підготували народні депутати. «Слово і Діло» подивилось, яка з парламентських фракцій провела найактивнішу законотворчу діяльність та хто з депутатів долучився до підготовки найбільшої кількості законопроектів.

Одразу зазначимо, що в цій ситуації кількість ще не означає якість. До того ж деякі нардепи подають нові законодавчі ініціативи настільки сирими чи недолугими, що їх називають законодавчим «спамом». Не всі зареєстровані в Раді проекти законів зрештою ухвалюються українським парламентом. Деякі роками лежать під сукном у профільних комітетах. А буває й таке, що автор документу настільки не цікавиться подальшою долею свого дітища, що навіть не голосує, коли законопроект нарешті потрапляє до сесійної зали.

Звісно, не всі подані законопроекти є спамом і багато невідкладних чи дуже важливих законопроектів у підсумку ухвалюють.

У березні традиційно найбільшу кількість законопроектів підготувала найчисельніша фракція Ради. БПП подав 42 проекти законів. Найбільше документів підготували Олександр Співаковський (7 законодавчих ініціатив), Андрій Вадатурський (6), Оксана Білозір (6) та Мустафа Найєм (6).

Друге місце за кількістю поданих законопроектів минулого місяця посідає «Народний фронт», на рахунку фракції 29 документів. Найактивнішими були Геннадій Кривошея (7), Антон Геращенко (5) та Леонід Ємець (4).

Далі йде «Самопоміч» – нардепи фракції подали 21 проект закону. Серед лідерів – Олена Сотник (6), Анна Романова (6). По 5 законодавчих ініціатив підготували Ярослав Маркевич, Ірина Сисоєнко, Вікторія Войціцька та Єгор Соболєв.

Серед позафракційних нардепів у березні найактивнішими були Ганна Гопко (8 законопроектів), Ірина Геращенко (7) та Олег Петренко (6).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» писало, за що фракції та групи голосували в останній пленарний тиждень перед президентськими виборами в Україні.

Також ми повідомляли, що комітет ВР пояснив, чому відклав закони про незаконне збагачення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: