Законотворча діяльність Ради: хто підготував більше за всіх законопроектів у квітні

Читать на русском

До Верховної ради з 1 до 30 квітня внесли 75 нових законопроектів. Президент України подав 4 ініціативи, Кабінет міністрів – 12, народні депутати – 59. «Слово і Діло» подивилося, хто найбільш активно займався законотворчою діяльністю в квітні (відразу зазначимо, що кількість не означає якість, серед поданих ініціатив багато законодавчого «спаму»).

З 4 законопроектів, поданих президентом Петром Порошенком, 3 – це ратифікації міжнародних угод, один – внесення змін до законодавства в зв'язку з ратифікацією договору.

Минулого місяця традиційно до розробки найбільшої кількості законопроектів підключилася фракція «Блоку Петра Порошенка» (як-не-як, найчисельніша в парламенті) – 33 законопроекти. Найактивніше працював лідер фракції Артур Герасимов, він причетний до розробки 5 документів.

Представники «Народного фронту» брали участь у створенні 29 законопроектів, найактивнішим був Геннадій Кривошея (7). На рахунку «Опозиційного блоку» 16 законопроектів (лідер Ігор Шурма), «Батьківщини» – 13 (лідер Олександра Кужель), «Самопомочі» та «Волі народу» – 11 (найактивніші Сергій Кіраль, Вікторія Войціцька, Олена Бабак, Анна Романова, а також Анатолій Гіршфельд і Сергій Шахов), Радикальної партії – 7 (лідер Віктор Галасюк), «Відродження» – 5 (найактивніше працював Валерій Писаренко).

Серед позафракційних депутатів над законопроектами найактивніше працював Віктор Чумак.

Нагадаємо, Верховна рада 25 квітня ухвалила закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Хто як голосував, дивіться на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: