Законотворча діяльність Ради: хто підготував більше за всіх законопроектів у червні

Читать на русском

До Верховної ради з 1 до 30 червня подали 43 законопроекти, що на 30 менше, ніж минулого місяця. Автори більшості з них (38) – народні депутати, Кабінет міністрів не вніс жодного законопроекту, ще 5 ініціював президент України. «Слово і Діло» проаналізувало, хто найбільш активно займався законотворчою діяльністю в червні (відзначимо, що кількість не означає якість, серед поданих ініціатив багато законодавчого «спаму»).

Один із законопроектів, які подав президент Володимир Зеленський, стосується зниження вартості електроенергії, був визначений ним як невідкладний. Документ був переданий на розгляд керівництву Верховної ради. Нагадаємо, з 1 липня в Україні набув чинності закон про ринок електроенергії, хоча президент наполягає на відтермінуванні його дії.

У червні порушився сталий порядок речей, коли традиційно найбільше законопроектів до Ради подавала найчисельніша фракція – БПП. Цього разу по 10 законодавчих ініціатив надійшло від БПП та «Народного фронту». Найактивнішими в БПП були нардепи Олександр Домбровський, Сергій Рудик, Оксана Продан та Ніна Южаніна. Від НФ найбільше законопроектів подали Сергій Драюк, Михайло Бондар та Максим Бурбак. Усі депутати протягом місяця підготували по 2 законопроекти.

Пожвавилися в червні представники фракції «Опоблоку», які долучилися до розробки 8 проектів законів. Лідером місяця став Юрій Мірошниченко, який підготував 3 документи.

Серед позафракційних нардепів, які розробили 8 законопроектів, виділилися Сергій Міщенко, Михайло Головко, Сергій Каплін та Яків Безбах. Всі вони подали по 2 законодавчі ініціативи.

Раніше ми розбирались, як Зеленський виконував обіцянки в перший місяць роботи на посаді президента.

Також «Слово і Діло» писало, за що фракції та групи готові голосувати 2-5 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: