Фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» етапують в Ростов-на-Дону

Читать на русском
Родичі сподіваються, що світове співтовариство примусить Росію звільнити невинно посаджених.

Фігурантів другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» готують до етапування з Криму в Ростов-на-Дону.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомили рідні політв'язнів у відео, розміщеному на Facebook «Кримської солідарності».

За словами матері політв'язня Сейрана Салієва, Росія своїми судами над кримськими мусульманами продовжує в Криму «37-й рік».

«Як і раніше нас «трійки» судять... Виходить «37-й рік», коли насильно саджали, відправляли в ГУЛАГ, виселяли - те ж саме, тільки терміни використовують інші. Раніше було клеймо «ворог народу», зараз - «диверсант», «терорист», «вимагач», - говорить Зодіе Салієва.

Дружина другого укладеного Майе Мустафаєва заявила, що тероризм - тяжке обвинувачення, і її чоловік абсолютно не причетний до даного злочину.

«Сервер (Мустафаєв - ред) вже протягом півтора років перебуває в Сімферопольському СІЗО. Для мене і наших дітей це важкий час. Коли його забрали з дому, це був шок... Зараз ми дізналися, що днями його повинні етапувати в Ростов, тобто він буде ще далі від нас», - розповіла дружина Сервера Мустафаєва.

Родичі заарештованих сподіваються, що «світове співтовариство примусить Росію звільнити невинно посаджених дітей, деякі з яких вже чотири роки сидять».

Нагадаємо, раніше фігурантів першої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», кримськотатарських активістів Енвера Мамутова і Ремзі Меметова, які були незаконно засуджені в Росії, етапували в колонію Ставропольського краю.

Раніше повідомлялося, що Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії 26 серпня продовжив арешт вісьмом фігурантам другої бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» на шість місяців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: