ФСБ заявила про нові затримання в Криму в «справі Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Працівники прикордонного управління та ФСБ Росії в Криму заявили про затримання підозрюваного в участі у діяльності забороненої в Росії організації Хізб ут-Тахрір.

Працівники прикордонного управління та ФСБ Росії в Криму заявили про затримання підозрюваного в участі у діяльності забороненої в Росії організації «Хізб ут-Тахрір».

Як пише «Слово і Діло», про це пише «Крым.Реалии».

Повідомляється, що чоловіка затримали 17 квітня при перетині адмінкордону між Кримом і материковою Україною, в російському пункті пропуску «Армянськ».

Затриманий житель села Кам'янка Сімферопольського району, який підозрюється в участі в діяльності міжнародної терористичної організації «Хізб ут-Тахрір аль-Ісламі», - сказано в повідомленні.

Слідчий відділ УФСБ в аннексированном Криму порушив проти чоловіка кримінальну справу за частиною 2 статті 205.5 Кримінального кодексу Росії («Участь у діяльності терористичної організації»). Проводяться оперативно-слідчі заходи. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Ім'я затриманого у відомстві не назвали.

Раніше повідомлялося, що в Криму зник кримськотатарський активіст Раїм Айвазов. Він пропав напередодні вночі при перетині адмінкордону в напрямку материкової України.

Нагадаємо, що «Верховний суд» Криму 16 квітня 2019 року продовжив до 16 травня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір» Енверу Аметова і Меджиту Абдурахманову, затриманим в ході масових обшуків 27 березня в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: