П’ятьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» етапували з Росії до Криму

Читать на русском
П'ятьох фігурантів другої сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір етапували з Росії  до Сімферополя для впізнання таємним свідком.

П'ятьох фігурантів другої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» етапували з Росії в СІЗО №1 Сімферополя для впізнання таємним свідком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив адвокат Маммет Мамбетов, передає «Крим.Реалії».

У МЗС відреагували на вироки в «справі Хізб ут-Тахрір»Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест Російської Федерації в зв'язку з неправомірним вироком Північно-Кавказького окружного військового суду.

Зазначається, що Іззет Абдуллаєв, Сейтвелієв Сейтабдієв, Акім Бекіров, Алім Карімов і Асан Янік пробудуть у слідчому ізоляторі щонайменше до кінця тижня.

«Ще 23 липня під час судового засідання по відеозв'язку Іззет мені повідомив, що його етапують із СІЗО в Шахтах в СІЗО Ростова. Через пару днів після цього керівник слідчої групи ФСБ, яка займається цією справою, повідомив мені, що Іззета і ще чотирьох фігурантів справи доставили з СІЗО Ростова в СІЗО Сімферополя для проведення слідчих дій», - розповів Мамбетов.

Він додав, що на слідчих діях відбувалося впізнання п'ятьох обвинувачених засекреченим свідком.

Нагадаємо, 25 липня трьох фігурантів справи «Хізб ут-Тахрір» помістили в психіатричну лікарню, що, на думку одного з адвокатів, є «формою каральної психіатрії».

Раніше Верховний суд РФ щодо кримських татар мусульман Мамутова Енвера, Абсеітова Зеврі, Абільтарова Рустема Меметова і Ремзі схвалив рішення змінити вирок і пом'якшити Мамутову до 16 років 9 місяців, іншому - до 8 років 9 місяців.

Відзначимо, в МЗС відреагували на вироки по «справі Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: