Окупанти подовжили арешт фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Київський районний суд окупованого Сімферополя, підконтрольний Росії, 1 серпня продовжив термін утримання під вартою чотирьом фігурантам алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Київський районний суд окупованого Сімферополя, підконтрольний Росії, 1 серпня продовжив термін утримання під вартою чотирьом фігурантам алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Крим.Реалії.

Йдеться про затриманих 10 червня Руслана Месутова, Руслана Нагаєва, Ельдара Кантімірова та Ленура Халілова. Вони залишаться під вартою до 5 листопада.

Засідання суда проходило у відкритому режимі, про його подробиці розповідає на своїй сторінці Facebook громадське об'єднання Кримська солідарність.

При цьому адвокати та обвинувачені заявили, що вважають неправомірним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Російські силовики після обшуків 10 червня затримали в Алушті Руслана Нагаєва і Ельдара Кантімірова, в селі Малий Маяк — Руслана Месутова, в селі Ізобільне — Ленура Халілова, голову місцевої релігійної громади.

ФСБ Росії заявила, що слідчі заходи проходили в рамках кримінальної справи за ст. 205.5 (організація або участь у діяльності терористичної організації) і стосувалися релігійної організації «Хізб ут-Тахрір».

Пізніше підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя заарештував до 5 серпня всіх затриманих після обшуків 10 червня кримських татар: Руслана Нагаєва, Ельдара Кантімірова, Руслана Месутова, Ленура Халілова, Ризу Омерова, Енвера Омерова, Айдера Джеппарова та Ескендера Сулейманова.

Українські правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження через проведення російськими силовиками обшуків у Криму.

У МЗС України висловили протест у зв’язку з арештами в Криму, а також закликали посилити політичний, економічний і санкційний тиск на Росію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: