«Справа Хізб ут-Тахрір»: один із фігурантів серйозно хворий

Читать на русском
Адвокат Марина Дубровіна заявила про серйозну хворобу одного із затриманих кримськотатарських активістів Теймура Абдуллаєва.

На черговому засіданні у «справі Хізб ут-Тахрір», яке відбулося 9 квітня, адвокат Марина Дубровіна заявила про серйозну хворобу одного із затриманих кримськотатарських активістів Теймура Абдуллаєва.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення «Кримської солідарності» Facebook.

За словами адвоката, у Теймура Абдуллаєва, імовірно, запалення лицьового нерва. Медичну допомогу йому не надавали.

«Теймур не чує на одне вухо, і лицевий нерв німіє. Адвокат звернулася до головуючого, який обіцяв клопотати про медичний огляд, пише скарги в прокуратуру та інші інстанції», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 жовтня 2016 року в ході обшуку в своєму будинку був безпідставно звинувачений у «тероризмі» і затриманий Теймур Абдуллаєв. У серпні 2019 року в складі першої сімферопольської групи по «справі Хізб ут-Тахрір» етапований до СІЗО міста Ростов-на-Дону.

Раніше повідомлялося, що 27 березня під час незаконних обшуків в окупованому Криму в будинках кримських татар російські силовики затримали 20 осіб. Їх підозрюють в участі в організації «Хізб ут-Тахрір». На наступний день в Ростові-на-Дону були затримані ще троє кримських татар.

Крім того, 27-28 березня «суд» у Сімферополі виніс рішення про арешт всіх затриманих до 15 травня. Судові засідання проходило в закритому режимі.

За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, 23-х заарештованих російськими силовиками кримських татар доставили в Ростов. Їх планують розподілити по російським СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: