Суд у РФ засудив до тривалих термінів фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Військова колегія засудила Теймура Абдуллаєва до 17 років в'язниці, Узеіра Абдуллаєва - до 13 років, Рустема Ісмаїлова - до 14 років, Айдера Саледінова і Еміля Джемаденова - до 12 років.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону визнав винними фігурантів першого сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» в організації або участі в діяльності терористичної організації і засудив їх до відбування покарання в колонії суворого режиму.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє кореспондент Крим.Реаліі.

Військова колегія засудила Теймура Абдуллаєва до 17 років в'язниці, Узеіра Абдуллаєва - до 13 років, Рустема Ісмаїлова - до 14 років, Айдера Саледінова і Еміля Джемаденова - до 12 років.   Рустему Ісмайлову, Узеіру Абдулаєву і Емілю Джемаденову суд дав на рік більше, ніж просило звинувачення.

Напередодні фігуранти першої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» виступили з останнім словом у суді і подякували всім, хто надавав їм підтримку з моменту арешту в жовтні 2016 року.

Раніше повідомлялося, що звинувачення запросило терміни ув'язнення для фігурантів першої сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір». Зокрема, прокурор вимагає 17 років для Теймура Абдуллаєва, Рустема Ісмаїлова - 13 років, Узеіра Абдуллаєва і Айдера Саледінова - по 12 років, Еміля Джемаденова - 11 років колонії.

12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки в п'яти сім'ях. В результаті обшуків затримано п'ятьох кримських татар, яких звинуватили в участі в забороненій в Росії і в анексованому нею Криму організації «Хізб ут-Тахрір»: Рустема Ісмаїлова, Узеіра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова.

6 грудня минулого року фігурантів сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» етапували в СІЗО російського Ростова-на-Дону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: