Сухе голодування оголосив фігурант «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
Фігурант сімферопольської справи Хізб ут-Тахрір із так званої другої сімферопольської групи, кримськотатарський активіст Білял Аділов оголосив сухе голодування.
Ілюстративне фото.

Фігурант сімферопольської «справи Хізб ут-Тахрір» із так званої другої сімферопольської групи, кримськотатарський активіст Білял Аділов оголосив сухе голодування.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив журналіст Антон Наумлюк, передає Радіо Свобода.

Росія готується видати Україні п’ятьох політв'язнів – ЗМІП’ятеро українських політв'язнів, які відбувають тюремні терміни в РФ, можуть бути видані Україні.

Журналіст наводить дані адвоката Аділова Людмили Тюренкової за, якими активіст тримає голодування з 20 серпня.

За його словами, що фігуранти «справи Хізб ут-Тахрір», які перебувають у ростовському СІЗО № 1, неодноразово зверталися до керівництва ізолятора з вимогою поліпшити умови утримання. В результаті Аділова перевели в іншу камеру зі «ще гіршими умовами, з вогкістю, яка призвела до того, що він став задихатися».

«Він намагався привернути увагу конвою, але співробітники СІЗО не відреагували, тоді він порвав дроти в камері, щоб його хоча б вивели з камери, де він не міг дихати, після чого його помістили в карцер на 15 діб», – передає слова адвоката журналіст.

За даними Наумлюка, «навмисно погані умови утримання фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» захист пов’язує з їхньою активною позицією і в рамках утримання, де вони намагаються домогтися поліпшення умов для всіх ув’язнених, і в суді, де вони постійно звертаються з клопотаннями, в тому числі щодо відведення суддів і прокурорів».

Нагадаємо, 27 березня на території Криму під час масових обшуків, організованих російським ФСБ, було затримано 23 кримських татар.

28 березня трьох кримських татар - Ремзі Бекірова, Османа Аріфмеметова і Владлена Абдулкадирова - було затримано у Ростов-на-Дону, місце їхнього перебування було невідомим.

Київський районний суд Сімферополя заарештував усіх затриманих до 15 травня.

Адвокатам, які 29 березня намагалися відвідати своїх підзахисних в ІТТ Сімферополя та активістам, які намагалися передати передачі в СІЗО, представники цих установ повідомили, що цих громадян в ізоляторах немає.

Адвокат Еміль Курбедінов заявив, що усіх заарештованих після масових обшуків кримських татар вивезли з території півострова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: