Окупанти продовжили арешт ще 5 фігурантам «справи Хізб ут-Тахрір»

Читать на русском
В окупованому Криму підконтрольний Кремлю Верховний суд продовжив арешт п’ятьом фігурантам другої, бахчисарайської справи Хізб ут-Тахрір, вони залишаться в СІЗО ще на 30 днів.

В окупованому Криму підконтрольний Кремлю Верховний суд продовжив арешт п’ятьом фігурантам другої, бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір», вони залишаться в СІЗО ще на 30 днів.

Про це повідомило об’єднання «Кримська солідарність», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

За інформацією активістів, засідання щодо Сервера Мустафаєва, Сервера Зекірьяєва, Едема Смаїла, Мемета Бєлялова та Марлена Асанова проходили в закритому режимі.

«Сьогодні відбулося чергове продовження запобіжного заходу моєму підзахисному Белялову Мемету. Цього разу не слідчий вийшов з клопотанням про продовження, а прокурор. Він пояснив це тим, що не встигли підписати обвинувальний вирок, відповідно відправити документи в Північно-Кавказький окружний військовий суд міста Ростова», - розповів адвокат Едем Семедляєв.

Ще один адвокат Ліля Гемедлі повідомила, що прокурор клопотав про продовження запобіжного заходу через те, що її підзахисний Сервер Мустафаєв нібито може загрожувати свідкам, переховуватися, а також «іншим способом перешкоджати перебігу справи».

Нагадаємо, 1 серпня підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя продовжив арешт чотирьох фігурантів алуштинської «справи Хізб ут-Тахрір», які були затримані 10 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: