Фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» помістили до психіатричної лікарні

Читать на русском
Авдокат не потрапив до слідчого ізолятора до свого підзахисного Арсену Абхаірову і пішов до психіатричної лікарні, оскільки нещодавно його ознайомили з постановою стаціонарної експертизи.

У четвер, 25 липня, трьох фігурантів «справи Хізб ут-Тахрір» помістили до психіатричної лікарні.

Про це заявив адвокат Едем Семедляєв, повідомляє видання «Крим.Реалії», пише «Слово і Діло».

Авдокат не потрапив до слідчого ізолятора до свого підзахисного Арсену Абхаірову і пішов до психіатричної лікарні, оскільки нещодавно його ознайомили з постановою стаціонарної експертизи. За словами Семедляева, його підзахисний «відчуває себе нормально», однак підкреслює, що «приміщення в психіатричну лікарню його принижує». Адвокат розцінює це як «форму каральної психіатрії».

«За те, що хлопці відмовляються співпрацювати зі слідством, а не визнаються в інкримінованому їм злочині і не вважають себе терористами, вони піддаються такій формі тиску, як приміщення в психіатричну лікарню», - зазначив захисник.

Адвокат розповів, що крім Арсена Абхаірова в психлікарні знаходяться Рустем Емірусеінов і Ескендер Абдулганіев.

Нагадаємо, Верховний суд РФ щодо кримських татар мусульман Мамутова Енвера, Абсеітова Зеврі, Абільтарова Рустема Меметова і Ремзі схвалив рішення змінити вирок і пом'якшити Мамутову до 16 років 9 місяців, іншому - до 8 років 9 місяців.

Відзначимо, в МЗС відреагували на вироки по «справі Хізб ут-Тахрір».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: