Суд залишив заарештованим маєток дружини екс-лісника Януковича

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з будинку дружини колишнього керівника агентства лісових ресурсів.
будинок дружини Віктора Сівця

Суд залишив заарештованим скандальний маєток площею 1085 кв. м дружини колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця Марини Журавльової, яких підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 серпня ухвалив слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва Сергій Вовк за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, суд наклав арешт на житловий будинок загальною площею 1085,6 кв. м із земельною ділянкою площею 1000 кв. м. Адвокат у клопотанні вказав, що в застосуванні арешту цього майна потреба відпала і такий захід підлягає скасуванню.

Своєю чергою детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання і пояснив, що арешт накладено законно і обґрунтовано. Вивчивши клопотання, суддя відмовив в його задоволенні.

Нагадаємо, у 2015 році цей будинок дружини Сівця став офіційною резиденцією посла Вірменії в Україні. Проте у реєстрі майнових прав відомості про здавання цього будинку в оренду були відсутні. За кілька днів після публікації журналістів цієї інформації посол Вірменії в Україні заявив, що залишив цей маєток і розірвав договір.

Як відомо, влітку 2018 року НАБУ і САП спробували заочно заарештувати Сівця, проте суд відмовив. У зв'язку з цим правоохоронці оскаржили таке рішення через його ухвалення за відсутності прокурора. Суд скаргу задовольнив і відправив клопотання на повторний розгляд в Солом'янському суді.

При повторному розгляді суд знову відмовив НАБУ і САП. Надалі вони спробували ще раз оскаржити цю ухвалу, однак цього разу Київський апеляційний суд відмовив.

Пізніше, САП знову спробувала взяти заочно під варту Сівця, направивши клопотання до Солом'янського суду Києва. Але суддя Сенін відмовив. В обґрунтування свого рішення він вказав, що в матеріалах не містяться відповідні дані про перебування екс-лісника на момент розгляду цього клопотання в міжнародному розшуку. Також Сенін вказав, що САП встановила фактичне місце перебування Сівця, однак на його адресу в Москві, РФ повідомлення про підозри не направила.

Таким чином, прокуратура знову спробувала оскаржити відмови. Цього разу Київський апеляційний суд скаргу задовольнив і заочно взяв під варту Сівця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: