САП оскаржила відмову суду взяти під варту лісника Януковича

Читать на русском
Столичний суд скасував рішення про відмову заарештувати лісника-втікача часів президентства Віктора Януковича.
Віктор Сівець

Суд дозволив повторно розглянути клопотання САП про взяття під варту підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди й легалізації доходів колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року одержала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму 3,7 мільйона доларів та 10,8 мільйонів євро, які в подальшому «відмила» в співучасті з іншими особами.

У листопаді 2017 року Інтерпол зняв екс-голову Держлісагентства з міжнародного розшуку, тому що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Своєю чергою суд може дозволити взяти під варту підозрюваного, якщо прокурор доведе факт його перебування в міжнародного розшуку.

Колегія суддів встановила, що суд першої інстанції відмовився взяти під варту Сівця, попри відсутність прокурора на засіданні, що передбачено лише в разі встановлення підстав ч. 6 ст. 193 КПК України. Таким чином, судді скасували рішення про відмову й постановили повторно розглянути клопотання про взяття під варту колишнього лісника Януковича.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура передала до НАБУ справу лісника Януковича.

Раніше ГПУ також передала до НАБУ справу Арбузова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: