Суд знову відмовився заочно заарештувати лісника часів Януковича

Читать на русском
Столичний райсуд не захотів заочно арештовувати керівника лісового агентства часів президентства Віктора Януковича.
Віктор Сівець

Суд вчергове відмовив у взятті під заочний арешт колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і легалізації доходів.

Таке рішення 13 лютого ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін за результатами розгляду клопотання детектива НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, влітку 2018 року НАБУ і САП спробували заочно заарештувати Сівця, проте суд відмовив. У зв'язку з цим правоохоронці оскаржили таке рішення через його ухвалення за відсутності прокурора. Суд скаргу задовольнив і відправив клопотання на повторний розгляд в Солом'янському суді.

При повторному розгляді суд знову відмовив НАБУ і САП. В подальшому вони спробували ще раз оскаржити цю ухвалу, однак цього разу Київський апеляційний суд відмовив.

Як відомо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму 3,7 мільйона доларів та 10,8 мільйонів євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами.

У листопаді 2017 року Інтерпол зняв екс-голову Держлісагентства з міжнародного розшуку, тому що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Своєю чергою суд може дозволити взяти під варту підозрюваного, якщо прокурор доведе факт його перебування в міжнародного розшуку.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура передала справу Сівця та його дружини до НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: