Суд знову відмовив САП в арешті лісника-втікача часів Януковича

Читать на русском
Столичний райсуд в черговий раз відмовив антикорупційним прокурорам у взятті заочно під варту екс-лісника Януковича.

Суд відмовив у взятті під варту підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди й легалізації доходів колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця.

Таке рішення ухвалила слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 23 травня 2016 року Сівцю та його дружині Марині Журавльовій повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період із лютого 2011 року до лютого 2014 року отримала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму 3,7 мільйона доларів та 10,8 мільйонів євро, які в подальшому «відмила» у співучасті з іншими особами.

У листопаді 2017 року Інтерпол зняв екс-голову Держлісагентства з міжнародного розшуку, тому що суд відмовився застосувати до нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Своєю чергою суд може дозволити взяти під варту підозрюваного, якщо прокурор доведе факт його перебування в міжнародного розшуку.

Раніше суд уже відмовляв САП у взятті під варту Сівця. Однак пізніше Апеляційний суд скасував це рішення, оскільки суд розглянув клопотання за відсутності прокурора.

Нагадаємо, ГПУ передала до НАБУ справу лісника-втікача Януковича.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: