Суд залишив заарештованим майно у справі екс-лісника Януковича

Читать на русском
Столичний райсуд не побачив підстав для зняття арешту з нерухомості у справі колишнього очільника лісового агентства.

Суд залишив заарештованою нерухомість у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 24 травня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вікторія Жовноватюк за результатами розгляду клопотання адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в рішенні, суд наклав арешт на житловий будинок; земельну ділянку з цільовим призначеннями «будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд», а також ще один житловий будинок загальною площею 1085,6 кв. м із земельною ділянкою площею 1000 кв. м.

Адвокат у клопотанні вказав, що в застосуванні арешту цього майна потреба відпала і такий захід підлягає скасуванню. Він також додав, що вказане майно його клієнтка отримала від Сівця на підставі договорів купівлі-продажу.

Своєю чергою детектив НАБУ заперечував проти задоволення клопотання і пояснив, що арешт на об'єкти нерухомості накладено законно і обґрунтовано. Вивчивши клопотання, суддя відмовила в його задоволенні.

Як відомо, влітку 2018 року НАБУ і САП спробували заочно заарештувати Сівця, проте суд відмовив. У зв'язку з цим правоохоронці оскаржили таке рішення через його ухвалення за відсутності прокурора. Суд скаргу задовольнив і відправив клопотання на повторний розгляд в Солом'янському суді.

При повторному розгляді суд знову відмовив НАБУ і САП. Надалі вони спробували ще раз оскаржити цю ухвалу, однак цього разу Київський апеляційний суд відмовив.

Пізніше, САП знову спробувала взяти заочно під варту Сівця, направивши клопотання до Солом'янського суду Києва. Але суддя Сенін відмовив. В обґрунтування свого рішення він вказав, що в матеріалах не містяться відповідні дані про перебування екс-лісника на момент розгляду цього клопотання в міжнародному розшуку. Також Сенін вказав, що САП встановила фактичне місце перебування Сівця, однак на його адресу в Москві, РФ повідомлення про підозри не направила.

Таким чином, прокуратура знову спробувала оскаржити відмови. Цього разу Київський апеляційний суд скаргу задовольнив і заочно взяв під варту Сівця.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: