ГПУ передала до НАБУ справу лісника-втікача Януковича

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали від Генпрокуратури справу лісника-втікача часів Віктора Януковича та його дружини.
Віктор Сівець

Генеральна прокуратура передала до Національного антикорупційного бюро кримінальне провадження за підозрою колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця та його дружини Марини Журавльової в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, і одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 23 травня 2016 року Сівцю і Журавльовій повідомили про підозру. За версією слідства, Журавльова разом зі спільниками в період з лютого 2011 року по лютий 2014 року одержала від іноземних компаній Grupagac Ithalat Ihracatsan. Vetic. LTD. STI. (Туреччина), Uniles s.r.o. (Словаччина), Balticwood Spolka Akcyjna (Польща) і Confana Industries SRL (Румунія) неправомірну вигоду у вигляді оплати за «маркетингові послуги» при купівлі в Україні лісопродукції на загальну суму 3,7 мільйона доларів та 10,8 мільйонів євро, які в подальшому «відмила» в співучасті з іншими особами.

Детектив НАБУ подав клопотання про арешт майна дружини Сівця. Так, у Бюро просили накласти арешт на 12 автомобілів, що належать підприємству Журавльової ПАТ «Клеванський лісозавод «Промінь» і об'єкти нерухомості заводу. До того ж, детектив просив передати це майно і 95,8% акцій ПАТ «Клеванський лісозавод «Промінь» в управління Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, прокуратура передала до НАБУ справу про заволодіння майном армійського кар'єра.

Раніше ГПУ скерувала до Бюро справу Арбузова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: