Подача тепла та води до осель: що обіцяли мери

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками українських політиків та чиновників. Раніше ми писали, як мери займаються будівництвом і ремонтом шкіл. Сьогодні пропонуємо подивитися, що обіцяють і роблять мери обласних центрів для ремонту та реконструкції систем тепло- й водопостачання.

Рік тому мер Києва Віталій Кличко пообіцяв реконструювати системи стокової каналізації на найбільш проблемних вулицях. Таку обіцянку він дав після сильної зливи, коли від затоплення постраждали торгові центри та підземні паркінги. Особливо складна ситуація виникла біля станції метро «Палац Спорту».

Як повідомили «Слову і Ділу» в КМДА, роботи з реконструкції мережі міської дощової каналізації розпочалися ще минулого року. Почали з території, що прилягає до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Також дощову каналізацію перекладають під час капітального ремонту дорожнього покриття на вулицях Федорова, Туполєва та Чорнобильській.

У січні 2019 року Кличко пообіцяв протягом року перекласти понад 100 кілометрів тепломереж на ділянках, де вони у вкрай поганому стані. Масштабну заміну тепломереж почали в квітні, перекладання розподільних і магістральних трубопроводів планують здійснити на 120 об'єктах. Ремонтна програма охопить усі райони міста Києва.

Для зручності киян створили карту ремонту теплових мереж, де можна побачити, в яких мікрорайонах відбуватиметься цьогорічна модернізація комунікацій та скільки вона триватиме. Карта розміщена на офіційному сайті комунального підприємства «Київтеплоенерго».

У Дніпрі зробили реконструкцію каналізаційного колектора в селищі Краснопілля в районі будинків №76-80, як і обіцяв міський голова Борис Філатов.

23 червня 2019 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, відповідаючи на звернення мешканців міста владнати проблеми з каналізацією біля будинку на вул. Вовчинецькій, 194, пообіцяв: «Обов'язково відправлю туди бригаду й виділю кошти, щоб це там зробити. Це вже не перше звернення».

Модернізувати систему теплопостачання в Житомирі майже три роки тому обіцяв Сергій Сухомлин, балотуючись на посаду мера.

У березні 2016 року Сухомлин повідомив, що місто тісно співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями, які надають грантові та кредитні кошти на модернізацію теплових мереж Житомира. Зокрема, реконструкцію 17 основних магістральних трас теплових мереж районних котелень №9 та №10 планувалось здійснити за грантові кошти уряду Швейцарії та співфінансування «Житомиртеплокомуненерго». Ще 36 магістралей мали відремонтувати за рахунок коштів кредиту ЄБРР.

У липні 2018 року в межах проекту з енергоефективності Житомира передбачене встановлення індивідуальних теплових пунктів, що дасть змогу модернізувати систему теплопостачання міста.

Зараз проводяться роботи з комплексної реконструкції котельні РК8 на проспекті Миру, 21, та заміна теплової мережі протяжністю 525 метрів, діаметром 630 мм. Також проведений тендер щодо будівництва електростанції потужністю 1,2 мВт електричної енергії.

Вже три роки перебуває в процесі реалізації обіцянка мера Рівного Володимира Хомка обладнати каналізацією масив Щасливе.

У березні 2017 року в «Рівнеоблводоканалі» нам повідомили, що роботи з обладнання каналізацією масиву проводяться за кошти забудовника. Ці мережі на балансі ВКГ «Рівнеоблводоканал» не перебували, тому інформації щодо суми коштів, затрачених на ці роботи, в підприємства немає.

Володимир Хомко повідомив, що станом на 12 квітня 2017 року будується каналізаційно-насосна станція на Щасливому, яка буде підключена до Квасилівських очисних споруд. Наразі ми чекаємо на відповідь на запит щодо того, як просуваються роботи.

Раніше ми писали, що мери обіцяли з приводу будівництва та ремонту стадіонів.

Також ми подивились, які обіцянки мери обласних центрів мають виконати до осені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: