Реконструкція та будівництво стадіонів: що обіцяють мери

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками українських політиків. Сьогодні пропонуємо подивитися, що обіцяють і роблять мери обласних центрів для утримання стадіонів.

Міський голова Рівного Володимир Хомко влітку 2017-го обіцяв за два роки добудувати стадіон «Авангард» і не виконав обіцянку. Реконструкцію тривалий час не могли розпочати через те, що проект не погоджував Київ, потім поруч зі стадіоном на місці розкопок археологи виявили в землі під'їзний пандус до колишнього палацу. Відтак роботи почали лише в березні цього року. Їх планують завершити лише в 2021-му.

Стадіон «Авангард» є і в Сумах. Мер міста Олександр Лисенко ще наприкінці 2014 року обіцяв його відремонтувати. У 2015 році на фінансування об'єкта було виділено 1,2 млн грн. Роботи з реконструкції розпочалися в квітні 2017 року. Планували, що на стадіоні покладуть поле зі штучним покриттям, зроблять освітлення, замінять бігові доріжки та трибуни. Але обіцянка Лисенка досі не виконана: в червні минулого року після позапланової перевірки Державною службою з надзвичайних ситуацій Сумський адміністративний суд у примусовому порядку зупинив реконструкцію «Авангарду» й заборонив виконувати будь-які роботи.

У процесі виконання обіцянка Анатолія Бондаренка поліпшити інфраструктуру центрального стадіону Черкас. Влітку 2016 року мер заявив, що в першу чергу буде облаштований навіс і запасне поле. На проект з облаштування запасного поля в бюджеті міста передбачили 3,7 млн грн. Газон застелили у вересні 2017-го. Минулого року був проведений тендер на реконструкцію спортивного майданчика з облаштуванням штучного покриття на стадіоні. Роботи планують завершити до 25 грудня.

Мер Житомира Сергій Сухомлин, балотуючись на посаду в 2015 році, обіцяв у передвиборчій програмі реконструювати стадіон «Спартак». У квітні 2017 року він презентував проект реконструкції. Орієнтовна вартість робіт: 25 млн грн. Минулого року загальна вартість проекту становила 31 млн грн. Реконструкція триває.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє відкрити оновлений стадіон “Старт” у 2019 роціСказано 11 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Сергій Надал ще в 2014 році обіцяв, що в Тернополі біля чинного стадіону «Текстерно» буде побудований новий стадіон, після облаштування його передадуть у комунальну власність. У 2017 році міська рада вирішила передати 1,5 га землі в користування міському стадіону для будівництва спортивного комплексу. Новий комплекс буде вміщати близько 3 тисяч осіб і складатися з трьох частин: для проведення міжнародних змагань, тренувально-оздоровчих занять і для ДЮСШ з греко-римської боротьби.

Перевиконав свою обіцянку міський голова Харкова Геннадій Кернес: він говорив, що в 2018 році будуть реконструйовані щонайменше 15 шкільних стадіонів, а реконструювали – 21.

Андрій Садовий обіцяв реконструювати стадіон «Сільмаш» після того, як його повернуть у власність міста. Торік львівському комунальному підприємству «Спортресурс» надали дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування універсального спортивного майданчика за рахунок земель рекреаційного призначення.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, які обіцянки мери обласних центрів мають виконати до осені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: