Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Житомира

Сухомлин пообіцяв модернізувати систему теплопостачання в Житомирі

15 жовтня 2015 року кандидат на посаду Житомирського міського голови Сергій Сухомлин у своїй передвиборчій програмі пообіцяв модернізувати систему теплопостачання у Житомирі.
Виконано
Сказано 15 жовтня 2015 р.

Джерело

  • http://zhytomyr.solydarnist.org/?p=1426
  • http://zhytomyr.solydarnist.org/?p=1893
  • Лист від Управління комунального господарства Житомирської міської ради
  • Лист начальника управління Ольги Приходченко
  • Лист міського голови С. Сухомлина

Результат

23 березня 2016 року міський голова повідомив, що місто наразі тісно співпрацює з міжнародними фінансовими організаціями, які надають грантові та кредитні кошти на модернізацію теплових мереж Житомира. Зокрема, реконструкцію 17 основних магістральних трас теплових мереж районної котельні №9 та №10 буде здійснено за грантові кошти Уряду Швейцарії та співфінансування «Житомиртеплокомуненерго». Також за рахунок коштів кредиту ЄБРР буде охоплено ще 36 магістралей.

24 жовтня 2017 року Житомирська міська рада повідомила, що реконструкція тепломереж районної котельні №9 та №10 запланована на 2018 рік.

Станом на 13 липня 2018 року в рамках проекту з енергоефективності Житомира передбачено встановлення індивідуальних теплових пунктів, що дасть змогу модернізувати систему теплопостачання міста, а саме:

- Зменшення споживання енергоресурсів до 15%;

- Зменшення викидів СО 2 ;

- Зменшення втрати теплопостачання;

- Зменшення експлуатаційних витрат та витрат на утримання об’єктів теплопостачання;

- Удосконалення якості надання послуги теплопостачання та гарячого водопостачання.

КП «Житомиртеплокомуненерго» активізувало роботу щодо підготовки теплового господарства до нового опалювального сезону 2018-2019 років. На даний час проводяться роботи з комплексної реконструкції котельні РК8 по проспекту Миру, 21, та заміна теплової мережі протяжністю 525 метрів, діаметром 630 мм. Також проведено тендер щодо будівництва електростанції потужністю 1,2 мВт електричної енергії. На даний час заключається угода на початок будівництва.

За інформацією наданою міською радою від 27 квітня 2020 року місцевою владою було передбачено встановлення 119 індивідуальних теплових пунктів (ІТП) в багатоквартирних житлових будинках. Також було запущено Проєкт централізованого теплопостачання, реалізація якого дозволить модернізувати систему теплопостачання. Враховуючи виконану роботу у цьому напрямку, обіцянка отримує статус виконано.