Будівництво, відкриття та ремонт шкіл: що обіцяють мери

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за обіцянками українських політиків та чиновників. Раніше ми писали, як мери займаються облаштуванням стадіонів. Сьогодні пропонуємо подивитися, що обіцяють і роблять мери обласних центрів для будівництва, ремонту та відкриття шкіл.

Відзначимо, що в цьому напрямку очільники великих міст більш менш дисципліновані й наразі не мають жодної проваленої обіцянки.

Мер Києва Віталій Кличко взимку 2018 року, підбиваючи підсумки роботи столичної влади за 2017 рік, окреслив плани на майбутнє та пообіцяв відкрити дві школи. До початку навчального року мер виконав обіцянку. Одну школу (№332) відкрили на вулиці Бориса Гмирі, 2-В (будівля, в якій розташована гімназія «Київська Русь»). До неї набрали 10 перших класів, у кожному трохи більш ніж 30 учнів. Друга школа (№334) за адресою Миколи Бажана, 34-А, розрахована на 1,5 тисячі учнів.

У Миколаєві Сєнкевич планував відкрити до 1 вересня 2018 року додаткові 12 класів інклюзивної освіти у школах.

«У 14 міських школах функціонують 23 класи,де навчаються діти з особливими освітніми потребами. Додатково до 1 вересня ми плануємо відкрити ще 6 груп та 12 класів у школах», – сказав мер Миколаєва Сєнкевич і перевиконав обіцяне, тому що в підсумку відкрили 15 додаткових класів інклюзивної освіти. Загалом у місті діють 48 таких класів.

Виконав обіцянку й міський голова Харкова Геннадій Кернес, який заявив, що з 1 вересня 2018 року всі школи міста будуть узяті під охорону за рахунок бюджету Харкова.

Мер Дніпра Борис Філатов обіцяв у 2018 році провести ремонт у 15 школах (№№5, 22, 54, 55, 56, 71, 77, 81, 82, 85, 88, 101, 106, 107, 128) і також впорався із запланованим, при тому, що в деяких школах довелося робити капітальний ремонт і благоустрій території.

Раніше «Слово і Діло» писало, як мери справляються з ремонтом мостів і шляхопроводів.

Також ми писали про те, які обіцянки мери обласних центрів мають виконати до осені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: