Суд не змінив запобіжний захід екс-командувачу НГУ

Читать на русском
Апеляційний суд столиці не побачив підстав для зміни запобіжного заходу колишньому очільнику Національної гвардії.
Юрій Аллеров з адвокатамифото: «Слово і Діло», Олег Новіков

Суд залишив колишньому командувачу Національної гвардії України Юрію Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 мільйона гривень.

Таке рішення 20 червня ухвалила колегія суддів Київського апеляційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, суд взяв Аллерова під варту з заставою в 4,8 млн грн, яку за нього пізніше внесли. У зв'язку з цим на екс-командувача Нацгвардії поклали низку обов'язків. Не погодившись з таким рішенням, адвокати Аллерова подали апеляційну скаргу. Вони вважали рішення суду необґрунтованим та просили його скасувати.

Водночас прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олексій Скибенко просив залишити рішення без змін. За його словами, існує ризик втечі Аллерова до Росії, оскільки громадянством РФ володіє його донька, а також туди часто навідується дружина підозрюваного.

Вислухавши обидві сторони, судді залишили скаргу адвокатів без задоволення.

Нагадаємо, Аллерова, генерального директора «Укрбуд Девелопмент» Олега Майбороду і оцінювачку Алісу Гринчук затримали за підозрою в розтраті майже 82 млн грн. За версією слідства, екс-командувачем Нацгвардії, за попередньою змовою, було ухвалено рішення про укладення додаткових угод для обміну нерухомого майна в ЖК «Аристократ», що на Печерську в Києві, на нерухоме майно в ЖК «Оберіг» на околиці столиці з метою заволодіння частиною вказаного майна під час обміну.

Як вважають правоохоронці, для реалізації плану до вказаного злочину було залучено Гринчук, якою проведено оцінку майна з метою зменшити кількість нерухомості в ЖК «Оберіг» та ЖК «Казка», яке мало бути передано під час обміну, шляхом безпідставного заниження вартості нерухомого майна в ЖК «Аристократ» та збільшення вартості такого майна в ЖК «Оберіг». Внаслідок укладення та виконання додаткових угод, якими змінено предмет договору в частині нерухомого майна, яке мало бути передано НГУ, Головним управлінням, втрачено активів на загальну суму 81,63 млн грн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: